Cayo Blanco, Cuba

united_kingdomSuch a beautiful island in the middle of nowhere. Cayo Blanco, near Trinidad, Cuba, is a peaceful and not crowded island with iguanas and lots of crabs. We arrived by catamaran from Trinidad and spent the whole day here. It was so quiet! You could only hear the waves and the wind. On the beach it was just us from the boat (around 15 people), plus the cook and the barman from the only restaurant on the island. I hope you like the photos!


romania_flagImagineaza-ti o insula pustie, cu nisip alb, palmieri, tufisuri salbatice, crabi si iguane. Asa e Cayo Blanco. Am ajuns aici cu catamaranul (un vapor) din Trinidad si am stat pe insula toata ziua. Pe insula eram doar noi, cei de pe vapor (in jur de 15 persoane), plus un bucatar si un barman de la singurul restaurant de pe insula. Era o liniste de neimaginat. Se auzeau doar valurile si vantul. Mare mi-a fost mirarea cand pe langa prosopul pe care stateam tolanita a trecut un crab. Mai tarziu am descoperit ca in spatele restaurantului erau zeci de crabi, care veneau la mancare (bucatarul ii hranea cu paella – un fel de pilaf). La fel si iguanele, aparusera la “masa” si mancau paella impreuna cu crabii.
palm trees on cayo blanco cuba

iguana and crabsIguana

palm trees island

island cayo blanco

iguana

cayo blanco, palm trees, white sand, beach, island, blue

rock coral brain lookCoral stone / Piatra coral

cayo blanco, palm trees, white sand, beach, island, blue sky and water

red hermit crab on island carribean cayo blanco cubaHermit crab

many crabs cayo blanco

cayo blanco

touching an iguana

beautiful beach with palmtrees on cayo blanco in cuba

coral, rock, island, cuba, cayo blanco

blue water branches island in cuba

photo with palmtrees carribean island

on cayo blanco

Follow me on

17 thoughts on “Cayo Blanco, Cuba

 1. Wow… what a beautiful place!!!

  The coconut trees, white sands, blue waters and clear skies…

  With that, the Iguanas and crabs… what a treat to the eyes ๐Ÿ™‚

  It’s really hard to just sit here and watch these images ๐Ÿ™‚

  Thank you so much for sharing these beautiful images, Cori ๐Ÿ™‚

  1. Yes, it Was indeed beautiful, I am really happy I got to see these kind of places. I am glad you enjoyed the images, thank you for your nice words ๐Ÿ™‚

 2. N-as fi stat nici eu pe ganduri sa mangai iguana ๐Ÿ™‚

  Foarte frumoase povestioarele din Cuba! Imi doresc o data in plus sa ajung acolo, dar inca e greu ca cetatean american, nu s-a reglementat tot in legatura cu vizitele turistice (abia de anul trecut s-a permis asta). Probabil nu va mai dura mult …

  O intrebare: vad ca v-ati miscat mult de colo-colo; v-ati simtit in siguranta pe unde ati fost? Au masini de inchiriat?

  1. Salut Cristina! Eu nu am avut curaj sa mangai iguana ๐Ÿ˜€
   Intre orase ne-am deplasat cu autocare (exista firma de transport special pentru turisti, cubanezii nu isi permit sa circule cu ele datorita preturilor ridicate). Ne-am simtit in siguranta pe unde am fost, Cuba e una din cele mai safe tari, iar pedepsele sunt foarte mari pentru cine asalteaza turisti. Sunt si masini de inchiriat, noi insa nu am vrut sa ne complicam, deoarece citisem tot felul de pareri despre probleme cu asigurarea, drumurile nesemnalizate, ca trebuie harta de hartie, gps nu exista. Ni s-a parut mai flexibil cu autocarul, mai ales ca distantele intre orase sunt destul de mari, am mersi si 8 ore, si am putu pt dormi pe drum. Dar am intalnit si turisti care au inchiriat masini, deci se poate.
   Citisem pe net cum ca Americanii pot calatori in Cuba, cu escala in Canada sau Mexic, si viza sa fie pusa separat, nu pe pasaport?

   1. Multumesc de raspuns, Corina.

    Iti dau dreptate cu autocarele, dar noua ne-ar fi mai dificil asa cu copilul. Ce ne-am dori ar fi mai banal decat la voi: un sejur all inclusive in statiunea cea mai apropiata de Havana si excursii scurte, cat ne permit programul si mood-ul copilului.

    US Department of State da inca interzisa destinatia Cuba pentru cetatenii americani si marii operatori de pe piata (gen Expedia) nu o vand inca. Pasaportul american e singurul comun pentru noi, nu putem lua shortcut-uri. Asteptam si intre timp culegem repere de calatorie de la voi ๐Ÿ™‚

 3. Hi Cory! Nice photos indeed! I want to take this trip next month when I am visiting Trinidad. But I also look at some nice snorkeling and diving – did you have the chance to do that during the catamaran trip?
  thanks
  karalio

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s